BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt Ingenieursbureau BOOT groeit, en door het grotere aantal medewerkers heeft het bedrijf behoefte aan nieuwe ruimtes om ontspannen te vergaderen en voor het houden van bijeenkomsten. Daarom is de oude kantine omgevormd tot ‘circulair café’, een ruimte voor het ontvangen van groepen, en enkele overlegruimtes.

BOOT heeft de renovatie circulair aangepakt, waarbij zo veel mogelijk vrijkomend materiaal wordt hergebruikt en zo veel mogelijk in de regio vrijgekomen materialen zijn gebruikt. Zo zijn er twee grote glazen puien uit een te slopen ziekenhuis gebruikt, is een 200 jaar oud hek uit een sluizencomplex in Gouda als traphek gebruikt en is er sloophout gebruikt voor het maken van de keukenblokken.

Dit resulteerde in de unieke vormgeving van het circulaire café. Het gebruik van circulaire materialen is over het geheel gezien kostenneutraal, en levert een flinke besparing op het gebruik van nieuwe grondstoffen op.

"De nieuwe ruimten laten precies zijn wie wij als BOOT zijn: fris en duurzaam. We kunnen klanten aan ons binden door te laten zien dat circulair (ver)bouwen een mooi resultaat oplevert."

Geert Westerhof, BOOT